Hoe eBay-zoekopdracht te gebruiken: een handleiding voor beginners

 

Wat is (altijd) het eerste dat je doet als je een item op eBay wilt kopen? U gebruikt de zoekbalk op de eBay-startpagina, zoekt uw object van interesse, selecteert een verkoper die dat object aanbiedt, u betaalt voor het object en wacht tot het arriveert. Wat de meeste kopers echter niet weten, zijn een aantal veelvoorkomende fouten en tips waarvan u op de hoogte moet zijn om koopjes op eBay te vinden wanneer u de eBay-zoekmachine gebruikt.

 

1. Zoek op trefwoorden, niet op volledige zinnen

 

De eBay-zoekbalk is GEEN mens. Het is een zoekmachine die alleen zoekwoorden matcht. Elk trefwoord is een "opdracht" en daarom moet u het niet overbelasten. Hier hebben we bijvoorbeeld een vergelijking van een eenvoudig trefwoord en een zin.

De algemene regel is dat hoe minder zoekwoorden u gebruikt, hoe meer resultaten u ziet op de eBay-pagina met zoekresultaten. Dit betekent ook dat als je een extra trefwoord in je zoekopdracht gebruikt dat een bepaalde verkoper niet in zijn eBay-aanbieding heeft genoemd, het item gewoon niet wordt weergegeven.

2. Pas de categorie aan om uw zoekopdracht uit te breiden

 

Wanneer u een zoekopdracht uitvoert op eBay en naar een specifiek trefwoord zoekt, plaatst eBay de zoekopdracht automatisch in een categorie. Dat is geweldig, als je naar de juiste categorie kijkt. Als u uw zoekresultaten echter verder wilt uitbreiden, kunt u altijd de categorie aanpassen en alle zoekresultaten voor uw term bekijken door rechtsboven naast het eBay-zoekvak op 'Alle categorieën' te klikken.

3. zoeken door te zoeken in de beschrijving

 

 

eBay doorzoekt de titels alleen als je regelmatig zoekt. Om uw zoekresultaten uit te breiden, kunt u het vakje "Beschrijving opnemen" aanvinken. Dit geeft u het voordeel dat u een van de functies van de zoekbalk activeert. De zoekbalk doorzoekt nu ook de beschrijvingen omdat dit de enige plaats is waar verkopers hun product in meer detail kunnen beschrijven.

4. Gebruik de linkerkant van de eBay-pagina met zoekresultaten om uw zoekopdracht op te geven

Na uw zoekopdracht vindt u aan de linkerkant meerdere filters om uw zoekopdracht op maat te maken. U kunt in dit geval het Merk, Levertijd, Staat, Prijs enzovoort kiezen. Die filters helpen je om je zoekopdracht en je voorkeuren te verfijnen.

5. Gebruik de functie voor het sorteren van resultaten van eBay

Voor kopers die op zoek zijn naar koopjes, wordt het altijd aanbevolen om te sorteren op "Tijd: het snelst eindigen", zodat u een bod kunt plaatsen op items die op het punt staan ​​te eindigen. Of sorteren op "Prijs + Verzending: laagste eerst", dit zal alle zoekresultaten rangschikken voor de laagste gecombineerde prijs. Dit kan ook betekenen dat sommige van de aanbiedingen die u zult zien, nog dagen verwijderd zijn voordat ze zullen eindigen.

Deze optie is te vinden in de rechterbovenhoek van onze resultaten in het vervolgkeuzemenu. eBay sorteert standaard op 'Beste match'.

6. Gebruik de functie "Toevoegen aan volglijst" om een ​​item op uw volglijst te plaatsen

 De knop "Toevoegen aan volglijst" op veilingen zal een bepaald item op uw volglijst plaatsen. eBay zal je continu op de hoogte houden van eventuele wijzigingen in de aanbieding. Of het nu gaat om een ​​prijs die is bijgewerkt door de verkoper (als het een aanbieding met een vaste prijs is) of om je dagen en uren van tevoren op de hoogte te stellen voordat een aanbieding eindigt.

7. De eBay-optie "Geavanceerd zoeken" gebruiken

 Deze tool is in feite een mix tussen het zoeken naar artikelen en het zoeken naar verkopers en zorgt voor een meer gedetailleerde zoekopdracht. Je vindt de eBay-pagina Geavanceerd zoeken aan de rechterkant van de zoekknop.

Als je meer wilt weten over enkele van de meer geavanceerde eBay-zoektips en -trucs, kun je ons recente artikel lezen dat dieper ingaat op de specifieke functies van eBay Geavanceerd zoeken.

Hopelijk heb je nu met succes een eBay-zoekopdracht kunnen gebruiken. Als je hier nog steeds moeite mee hebt, kun je eBay contact Nederland bellen en hulp vragen aan experts.


Comments

Popular posts from this blog

Rekeningen betalen met PayPal

PayPal- en creditcardbetalingen accepteren in uw online winkel

De gemakkelijkste gids over hoe u geld kunt toevoegen aan PayPal zonder bankrekening